::Love Box::

Kotak ni aku dpt ilham dari air kotak Peel Fresh...hehehe...
cuma dari segi saiz aku wat sket perubahan...lebar dia 2 inci dan mempunyai ketinggian 3 inci...
muat la kalo korg nk letak telur masin kat dlm kotak ni...

::Black n White::

Satu lg produk yang sempat dihasilkan...Black n White Box.
ia dihiasi cantik dengan dekorasi quilling yg menarik...



sesuai untuk pelbagai majlis..dan boleh jugak dijadikan kotak hadiah utk yang teristimewa...

::Wedding Giftdoor::

haritu de seorg guess add aku kat FB (Fateeha namanya)...then tnya kan ttg Wedding Doorgift...so aku wat la beberapa sample...huhuhu...leth gak dok memikirkan doorgift ni...

Sebenarnya dah lama plan nk wat Doorgift ni...plan dgn member aku si kuntom namanya...
tp idea x muncul2 gak...tp atas desakan keadaan terhasil la beberapa idea seperti
di bawah












Giftdoor ni bkn shj sesuai utk wedding ceremony je...
kot2 de yg nk wat cukur jambul ke, majlis pertunangan pn ok gak...

::Gift utk My Hubby::

11 Mac 2011...genap la usia husband aku...(rahsia) hehehe...
so, dlm mempersiapkan hadiah yg x seberapa utk laki aku ni ha...dtg plak
kwn aku ni suh wat invitation kad utk reunion bdk tingkatan 5 2002...
kire2 10 thn lebh jgk x jumpa...skrg pn ntah kemana menghilang...

balik pd crite hr jadi laki aku td...mlm septtnye aku wat suprise utk dia,
de ke plak bos dia ajak pegi Rengit...cr jam antik katanye...huhuhu...
sabo je la dik non! niat ht nk mrajuk pn de...lari balik umah mak!
huhuhuhu...tp pikir balik, berape jauh sgt la umah ktorg dgn umah mak aku...
5 minit dh smpai kalo naik mto...tp sbb takut dok umah sorg2, aku minta izin jgk
kat dia dok kat umah mak aku smpai dia balik...kul 11mlm br dia ambik aku...huhuhu..dh nk nangis dh aku masa tu...seb bek la hr jd dia...mrajuk main2 je la...sempt bedal durian pastu br ktorg balik umah...smpai depn umah tept kul 12am..."hepi besday abg...cup" 1 ciuman singgah kat pipi dia...masuk2 je, de hadiah atas meja ruang tamu...hehehe...suprise utk abg...walaupun x seberapa, tp aku wat dgn penuh kasih syg dan cinta yg mendalam...warna biri adalah warna kegemaran laki aku ni...hehehe...dia nmpak happy sgt...n say..."mekasih syg...cup,cup"ciuman singgah di pipi dn dahi aku...esoknye br ktorg celebrate kat Kg Pasir Putih, Pasir Gudang...(tp x sempt ambik gmbr, hilang mud sbb pelayan kat ctu muka cm tahi ambik order...Grrr) huhuhu...



sempat jgk la aku siapkan 21pcs invitation kad yg simple utk reunion bdk2 kels aku dl...
beberapa keping kad yg aku snap...pakai hp je kan, jd kualiti x berapa ok...sory yek...

::Cerita Raya Cina::

my hubby...masa ni dkt dgn kastam thailand

bile teringat cuti raya cina yg lepas, tersenyum aku sorg2...kata laki aku, cina raya, melayu pun raya...yg sibuk balik kampung...melayu, yg sibuk beli limau pon ramai melayu...jadi konpius, sape yg raya sebenarnye...katapon 1 malaysia...hehehe....

so, masa cuti raya cina hrtu krorg menghabiskan duit dan masa ke Perlis...hambik ko, hujung malaysia trus pergi...hehehe...aku x pernh sampai sana...hubby dgn ayah aku je pernh pegi...so aku dgn mak aku pon cm jakun sket ar kan...g tempt yg x pernh pegi...damai jek tengok sepanjang jalan dipenuhi panorama warna hijau...sawah padi yg mendamaikan...syg x sempat ambik gambr sbb aku mabuk sepanjang jaln..huhuhu...


kata abg sepupu aku lbh 2KM pasar Wang kelian ni...dia kata mesti aku semput jalan...aish! aku kan, nk rs gak semput x semput...hehehe...semput la jgk..sbb jln berbukit dan panas terik...tp aku n baby gagahkan jgk...sambil2 singgh mana2 kedai jenguk2 brg2...hehe...murah bleh tahan ar....ayah aku beli 2 plus, ala yg tempat letk nasi panas tu...yg besarrr punya 1 n kecik nye 1...baru RM36...murah x? aku tengok kat padang besar, plus yg besar punya tu dh RM48...

time ni tunggu mak dgn ayah aku g beli beras pulot...aku dh x larat dh...tp masih mampu tersenyum...hehehe...

jom balik...sempat lg snap gambr...kat pintu keluar kastam...

ni permandangan sepanjang jaln ke kuala perlis dr wang kelian...sawah padi yg dh di tuai...tp kat cn mmg byk bukit batu...tenang jek...

insyaAllah de rezki pergi sana lg...seronok negerinye kecik jek....nk kemana2 naik moto pon x la lama sgt nk sampai...jem pon xde...

::Wall Quilling Frame:



burp! hehehe...angin satu badan,lenguh2 kaki dan pinggang...maklumla kandungan dah masuk bulan kelima...tp aku yg sememangnya kurang sket minum susu ni, mengalami pereputan agaknya...jd nk x nk, ku paksa jgk la minum susu demi my baby dan jgk diri aku ni...

semalam pegi klinik, nurse dah pesan kurangkan mknn berkarbohidrat, banyakkan mkn buah dan sayuran...sayur?? eeeuww! aku makn sayur yg aku suka jek...dan sememangnye aku kurang mkn sayur...hehehe...ganti jek dgn buah...sama je khasiatnye...hehehe...

haritu, g dating dgn mu hubby yg tercinta...jalan punya jalan, sampai lenguh kpala lutut,cm nk pecah tumit kaki...akhirnye mata ku bersinar-sinar terpandang kedai hadiah...hehehe..belek2 jek...nk minta kat hubby x sampai hati...hehehe...masa tu la idea come to my mind...wink..wink...
trus minta hubby kertas kosong utk di conteng...dan hasilnye...lihat la sendiri n give some comment k...love u all =D


my hubby tengok jek frame yg kedua siap, trus dia suh wat jam dinding plak...aku pon tanya la dgn lagak muka x tahu pe2,"cm mana nk wat jarum tu berpusing?" hehehe...
cam biasa la my hubby dgn belagak slumber dia tu.."tahu la abg nk wat nnt"...amboi2...dh dia sanggup sumbang tenaga dan idea pe slhnye aku laksanakan idea my lovely hubby tu kan...

so now! time to generate idea...

::Ring fail::

As'salam pada semua blogger...

lama sudah x update blog...ni de 1 lagi produk dari aku "Ring Fail' order untuk Erimo...
hopefully dia berpuas hati dgn hasil keje aku ni yg x seberapa ni...hehehe...